Få har nog missat att idolprofilen, låtskrivaren och producenten Anders Bagge är en riktig hundälskare, han har både kampanjat för Agria djurförsäkringar och varit huvudpersonen i tv-programmet Bagges hemlösa hundar – och numera kan han även titulera sig som hundräddare.

Det är lag på att alla hundar i Sverige ska vara kopplade, men ibland är tillåtet att vara utan det såsom när man befinner sig på platser där hunden kan springa lös utan problem. Så var det nämligen för den 11-årige lilla blandrashunden Ozzy som fick slippa kopplet under en skogspromenad i Bromma, vilket han är van att få slippa på just den här platsen. Inget annorlunda denna gång, eller? Jo, från ingenstans får husse och hund möte av två andra lösspringande hundar, vilket skrämde Ozzy och sedan var han borta – tills att Anders Bagge hittade honom frusen av rädsla mitt på motorvägen.

En riktig hjälte

Anders Bagge är främst känd hos svenska folket som del i Idol-juryn, men han har en hel del andra strängar på sin lyra också. Bland annat är han en stor djurälskare och har lånat både sitt namn och ansikte flera gånger i sammanhang där djurens rätt och välmående stått i fokus. Likaså har han varit huvudperson i tv-programmet Bagges hemlös hundar där han hjälp tiöll att uppmärksamma hundarnas situation och hjälpa dem att få nya hem. Idag är han även aktuell som del av juryn som utser hjältarna i Aftonbladets Svenska hjältar-gala, men även Andres är en hjälte – han räddade nämligen den vilsne lille Ozzy, som hamnat mitt i biltrafiken frusen av rädsla, helt utan att tveka stannade Bagge bilen och plockade upp den lille vovven.

– Hunden var helt paralyserad och stod mitt i trafiken. Bilar kör förbi, och jag blir helt galen. Jag bara slänger mig ut, och så ut med armarna och försöker ta honom, säger Anders Bagge till Aftonbladet.

Direkt när han fått fatt i Ozzy bar det av mot Hundstallet, samma plats Andres arbetat när han gjorde Bagges hemlösa hundar. Väl där tog stallet kontakt med ägaren som blev otroligt glad över att deras lille fyrbenta vän äntligen kommit till rätta. Till tidningen säger Ozzys matte att hon ser Anders som en riktig hjälte, och visst är han det. Fem av fem Baggar får han, för att använda Andres Bagges egna belöningsskala.